Monday, October 1, 2012

Chocolate Chip Cookies (σε 15’)
















Υλικά (για 18 μεγάλα cookies):

200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο ή 200γρ. σοκολατένιες σταγόνες
140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια ζαχαροπλαστικής ( υγρή μορφή)
70 γρ. ζάχαρη καστανή
70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 αυγά μεσαίου μεγέθους




Εκτέλεση

Εάν δεν χρησιμοποιήσουμε τις έτοιμες σταγόνες σοκολάτας κόβουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια σε ένα μπολ & το αφήνουμε στην άκρη. Συνεχίζουμε χτυπώντας στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα και ύστερα προσθέτουμε τα αυγά και την βανίλια. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την baking powder. Προσθέτουμε στο μπολ με την ζάχαρη και το βούτυρο το μισό αλεύρι και χτυπάμε στο μίξερ. Έπειτα ρίχνουμε και το άλλο μισό μόνο που αυτή τη φορά ανακατεύουμε το μείγμα δυνατά με μία σπάτουλα και όχι με το μίξερ, μέχρι να γίνει το μείγμα στερεό, σαν ζύμη σχεδόν. Ρίχνουμε και την κουβερτούρα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με την σπάτουλα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 160C. Τοποθετούμε σε ένα ταψί λαδόκολλα την οποία έχουμε λαδώσει με ένα πινέλο. Παίρνουμε λίγο μείγμα με το κουτάλι μας και του δίνουμε σχήμα μπαλίτσας στο ταψί μας. Προσοχή να αφήσετε μεγάλη απόσταση μεταξύ τον μπισκότων γιατί όταν τα ψήσουμε πέφτουν και απλώνονται.
Ψήνουμε για 10-12 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Όσο κρυώνουν τόσο θα σκληραίνουν γι’αυτό μην τα παραψήσετε. Μέχρι να χρυσίσουν οι γωνιές.
Αν θέλουμε να τους δώσουμε και ένα σχήμα κόβουμε με κουπατ.








No comments:

Post a Comment